مواضيع فتكات المميزة

المواضيع المميزة التي تكتبها العضوات و تختارها الادارة لتميزها كل اسبوع

اقتراحات لتطوير الموقع

أفكار العضوات لتطوير موقع فتكات

قسم المواضيع المكررة

قسم خاص بالمواضيع التي تضاف و تكون هناك موضوعات مشابهة سابقة لها

ثقافة و معلومات

قسم الثقافة و المعلومات العامة و المتخصصة

السياحة و السفر

قسم خاص بالسياحة والسفر ومعلومات عن الدول و الاماكن السياحية

تعليم اللغات

منتدى خاص بتعليم اللغات الاجنبية

Foreign Fatakat

Fatakat topics in other languages

الكمبيوتر و الانترنت

حلول للمشاكل التي تواجهنا في الكمبيوتر و الانترنت و معلومات مفيدة عنهما

موبايلات

كل ما يتعلق بالموبايل من اخبار و برامج و موديلات

اخبار الكمبيوتر والانترنت

منتدى خاص بأخر أخبار الكمبيوتر والإنترنت

اخبار

جديد الاخبار و الاخبار العاجلة في مصر و العالم

صور

صور في كل المجالات (دون ان يكون فيها ما يغضب الله)

فيديو

منوعات فيديو و افلام (دون ان يكون فيها ما يغضب الله)

تسجيلات صوتية

صوتيات منوعة (دون ان يكون فيها ما يغضب الله)

نكت و طرائف

جديد النكت و الطرائف

منوعات

جديد الترفيه من الاخبار و المنوعات والصور من كل مكان

العاب و مسابقات

العاب و مسابقات ترفيهية

مستعمل (سكند هاند)

سوق المستعمل بين عضوات فتكات

عروض فتكات

عروض وخصومات فتكات

الاستثمار و اخبار الاقتصاد

تبادل خبرات العضوات في الاستثمار و الادخار و متاقشة تأثير الاخبار الاقتصادية عليهن

زهرات فتكات

عمرك اقل من 18 سنة؟ تعالي و دردشي مع صاحباتك في عالم زهرات فتكات!

إيمانيات الزهرات

نتعلم سويا ديننا واخلاقنا ونطور سلوكياتنا

شات زهرات فتكات

شات للزهرات فقط، ممنوع دخول الكبار :)

تعليم و مدارس

قسم معلومات عن المدارس وتجارب العضوات معها

ركن المخطوبات

قسم خاص للمخطوبات و مواضيع تهمهن

معاملة الازواج

مناقشات و نصائح عن معاملة الازواج سعيا لعلاقة زوجية سعيدة

طفولة وأمومة

صحة الطفل و كل ما يهمه من ازياء و العاب و تعليم و رعاية و تربية

صحة المرأة

مواضيع و مناقشات تهمك لصحتك حيث تهتم بتخصص النساء و الولادة

صحة العائلة

مجال الطب بصفة عامة لإفادة عائلتك وقاها الله و إياك كل شر

العيادة النفسية و التنمية البشرية

تعلمي كيف تنمين نفسك و مهاراتك و تتخلصين من المخاوف و العقد لحياة افضل!

الاعشاب و الطب البديل

فوائد الاعشاب و الثمار و كيفية التداوي بها و الطرق التقليدية للطب البديل

المنتدى الإسلامي

المواضيع الدينية و الفتاوى و الاستشارات

القرآن الكريم

انشطة حفظ القرآن الكريم و التفسير و التجويد

السنة النبوية

الاحاديث الشريفة و بيان الاحاديث الصحيحة و الاحاديث الموضوعة

الفقه الإسلامي

يتناول المسائل الفقهية والاحكام الشرعية المختلفة

صوتيات ومرئيات اسلامية

دروس ومحاضرات ومواد اسلامية

معهد اعداد داعيات فتكات

دروس ومحاضرات وواجبات منهج اعداد الداعيات

تفسير الاحلام

تفسير الاحلام بواسطة العضوات ذوات الخبرة في الاحلام

الترحيب و الاجتماعيات

الترحيب بالمشتركات الجدد و التهاني بالمناسبات المختلفة و التعارف

دردشة و مواضيع عامة

المواضيع العامة و الحوارات التي لا تندرج تحت المنتديات المتخصصه

فضفضة و تجارب

طلبات المشورة و ابداء الرأي في المشكلات و تجارب العضوات مع الحياة

قضايا مجتمعية

منتدي لمناقشة جميع القضايا المجتمعية التي تهم المرأة والأسرة بصفة عامة

فتوكات الدول العربية

ملتقى بنات وسيدات الدول العربية في فتكات

المغتربات

قسم خاص بالمغتربات لتبادل الأخبار و الخبرات والفضفضة

شات فتكات

ابدئي محادثة جديدة او شاركي في محادثة موجودة من قبل

اختر رقم الصفحة 1 2 3 4 5 6 7 الأخيرة >>

رد 0 0
0
الاسبونش كيك او الكيك الاسفنجي الهش جدا جدا لعمل التورته بالصور

١٦‏/٤‏/٢٠١٩
التورت والجاتوهات والكيك
ازيكم يا فتوكاتي يارب بخير وصحه وسعاده دايما
انا عارفه عقدة معظم البنات وهي عمل التورته او الكيك الاسفنجي
وهقولكم علي طريقته وصدقوني لو نفذتوها بالظبط هتعملو احلي كيك وهتعتمدوا الطريقه دي
وكالعاده هقولكم برضو المقادير بالجرام وبالكوب عشان لو حد عنده ميزان مطبخ يقدر يستفيد واللي معندوش برضو يقدر ينفذها
المقادير بالكوب :
6 بيضات مفصول الصفار عن البياض
كوب دقيق الا معلقتين كبار
كوب سكر الا معلقتين كبار(سكر مطحون او ابيض ناعم )
معلقتين مايه دافيه مش سخنه
كيس بيكنج بودر او 3 معالق كبار
معلقتين كبار نشا
ذرة ملح يا دوب رشه خفيفه جدا جدا عشان متبانش في الكيك

****************
المقادير بالجرام:

120 جرام دقيق
120 جرام سكر مطحون او سكر ناعم ابيض
20 جرام نشا
6 بيضات مفصول الصفار عن البياض
كيس بيكنج بودر او 3 معالق كبار
فانليا
معلقتين كبار مايه
ذرة ملح
********
اولا لازم نعرف يا بنات شوية حاجات بيعتمد عليهم نجاح الكيك الاسفنجي

1- الاواني ) اللي هنضرب فيها البياض لازم تكون ناشفه تماما مفيهاش نقطة مايه ونظيفه.

2- (فصل البياض عن الصفار ) خلو بالكو ان ما فيش نقطة صفار واحده تيجي علي بياض البيض لان لو ده حصل يبقا بياض البيض مش هيبقا هش خالص وطبعا كده يبقا الكيكا مش هترتفع وتبقا اسفنجيه زي ما احنا عاوزين وعشان نضمن واحنا بنفصل الصفار عن البياض اننا منكسرش الصفار غصب عننا وييجي علي البياض ،يفضل انك تفصلي الصفار والبياض اول ما تطلعي البيض من التلاجه وهو ساقع لانه بيقا متماسك شويه من جوا وتقدري تتحكمي فيه.

3-(المكونات في درجة حرارة الغرفه )لازم يا بنات كل المكونات تبقا في درجة حرارة الغرفه ومتكونش لسه خارجه من التلاجه يعني البيض اول ما تطلعيه من التلاجه افصليه عن بعض وحطي الصفار والبياض كل واحد في طبق لوحده وسيبيه حوالي ساعه عشان يوصل لدرجة حرارة الغرفه قبل ما تبدأي في الكيك ولازم تغطو الطبق عشان البيض بيتجلط لما يتعرض للهوا.

4-(الفرن) افتحي الفرن اول ما تبدأي في ضرب البيض عشان يوصل للدرجه المطلوبه علي بال ما تكوني انتهيتي من عمل خليط الكيك.

5- (نخل الدقيق ) لازم تنخلي الدقيق 3 مرات بمنخل او مصفاه سلك مرتين قبل ما تبداي عمل الكيك والمره الثالثه وانتي بتضيفي الدقيق علي الصفار تنخليه وانتي بتضيفيه .

6-(السكر )مهم جدا ان السكر يبقا ابيض وناعم جدا شبه سكر الاسره كده او مطحون ولو السكر مطحون يبقا لازم يتنخل زي الدقيق برضو.

7-(الصينيه ) مهم جدا الصينيه تكون جوانبها مرتفع قوي يعني اقل كده من ارتفاع الحله بشويه صغننه ولو مش متوفر عندك يبقا ممكن تحطي جواها ورق زبده توقفيه من جوا حوالين الجوانب بحيث تعملي بيه جوانب عاليه للصينيه زي دي كده

.ويفضل طبعا تفرشي الارضه ورق زبده بس لو مش متوفر خلاص ممكن ورق فويل ولو مفيش خلاص ادهنيها زبده وذقيق .كمان كمية الكيك المفروض تبقا تلت او نصف ارتفاع الصينيه بالكتير لان لو اكتر من كده هترتفع جدا وتفور او هتهبط تاني .

8-(مضرب البيض ) لازم بعد ما نضرب الصفار نغسله وننشفه كويس جدا عشان لو فيه مايه او رطوبه البياض مش هينفش كويس والافضل نشفيه بمناديل عشان تضمني ان مفيش فيه نقطة مايه .

يلا نبدأ بقا

الطريقه-
****
افتحي الفرن علي درجة حراره 200 سليزيه او 375 فهرنهايت.

*هنضيف البيكنج بودر والنشا للدقيق وننخله مرتين ونسيبه علي جمب .
السكر لو مطحون هننخله برضو مره واحده ونسيبه علي جمب ولو ناعم خلاص متنخليهوش.
اضربي صفار البيض لحد ما تحسي ان لونه بقا فاتح قوي زي البيج او الاصفر الباهت قالب علي ابيض كده هو تقريبا بياخد خمس دقايق ضرب بالمضرب الكهربائي واطول الضعف تقريبا لو بالمضرب اليدوي.
ابدأي الضرب بالسرعه البطيئه دقيقه وبعدين علي السرعه خالص.
لما لونه يفتح خفضي سرعة المضرب وابدأي ضيفي نص كمية السكر للصفار معلقه معلقه ولما تخلصي نص كمية السكر زودي السرعه تاني واضربي وضيفي 3 معالق مايه والفانليا واضربي دقيقه ووقفي .

اغسلي المضرب ونشفيه كويس جدا واضربي البياض مع ذرة الملح (ابدأئي بالسرعه المنخفضه دقيقه وزودي بعدها السرعه ولما يبقا البياض عامل زي رغاوي الصابون كده خفضي السرعه وضيفي باقي كمية السكر معلقه معلقه ومتضيفيش معلقة سكر الا لما اللي قبلها تختلط كويس بالبياض .

لما تخلصي كمية السكر كلها زودي السرعه للاخر وكملي ضرب لحد ما تحسي ان المضرب بيعمل علامات في البياض وانتي بتضربي (علامات شبه التموجات البارزه كده ) عشان تعرفي ان البياض كده جاهز اقلبي بشويش الطبق لو لقيتي ان البياض مبيتحركش منه ومش بيقع يبقا كده تمام .

ابدأي ضيفي بقا الدقيق للصفار معلقه وقلبي معلقه وقلبي (تضيفي الدقيق عن طريق المنخل او المصفاه مش تحدفيه كده علطول عشان ميهبطش الصفار .
تحطي معلقة دقيق في المنخل وتنخليه علي الصفار وتقلبي من تحت لفوق في اتجاه واحد نص دايره فقط وبالراحه عشان الهوا ميجرجش.

لو حسيتي ان الدقيق والصفار تقيل ومش عارفه تقلبي كويس ضيفي معلقه او اتنين من البياض عليهم وقلبي ده هيساعدك علي التقليب .
،كل ما تحتاجي اعملي كده بس خلي بالك مش عاوزين ناخد من كمية البياض كتير عشان نحتفظ بالهوا اللي فيه وهنضيفه في الاخر خالص .

خلصتي كمية الدقيق خلاص ؟ضيفي البياض علي 3 مرات بس بالراحه خالص وقلبي بشويش (الغرض من التقليب ان الخليط يتجانس فقط يعني بلاش ضرب جامد عشان ميهبطش والهوا يطلع منه .
صبي الخليط في الصينيه المدهونه او اللي فيه ورق زبده بالراحه ودخليها الفرن في الرف الاوسط العشر دقايق الاولي علي درجة حراره 200 وبعد كده هديها 180 لحد اخر النص ساعه ومتزوديش في الفرن ابدا عن 40 دقيقه اقصي مده.
ده في حالة لو اختبرتي الكيك بعد نص ساعه ولقيتيه مستواش ؟(اختبري الكيك بعود خلة اسنان او عصي الشيش طاووك او سكينه رفيعه).

اطفي الفرن وسيبي الكيك في الفرن خمس دقايق وبعدين خرجيه في مكان دافي ممكن جمب البوتاجاز من فوق عالرخامه وبعد شويه اقلبيه علي منخل سلك يبرد.

يفضل متقسميش الكيك للتزيين والحشو الا تاني يوم لان الكيك بيكون خارج من التلاجه بارد وبينقسم بسهوله ومن غير فتافيت .(حددي علامات بالسكينه علي جوانب الكيك ودخلي فيها الخيط وبعدين شدي الخيط معكوس زي الصوره كده هيتقسم معاكي مظبوط وبسهوله.
.
عند الحشو جهزي قطر عشان تسقي منه الكيك وتكون طريه وجميله .

مقادير القطر :
******
كوب ماء نصف كوب سكر وفانليا
حطيهم علي النار ولما يغلو سيبيهم بعد الغليان 10 دقايق واطفي عليه
ومتزوديش القطر قوي في الكيك عشام ممكن يتهري الغرض منه يخلي الكيك طري فقط .

وكملي تزيين الكيك من ابداعك .

(الكريمه اللباني في حشو الكيك تحفه بجد خصوصا لو مزودتيش ليها السكر بتبقا كاناها قشطه لكن في التزيين الخارجي نتيجتها معجبتنيش.
ودي الصور


دي صور الكيك لحد ما اعرف انزل الباقي
دي طريقة عمل الجوانب من ورق الزبده زي ما قلتلكو

دي الكيكه بعد ما شيلت الورق شايفين ماشاء الله عاليه ازاي


دي صينيه حجم اكبر من اللي فاتت عشان كنت عامله تورته 3 ادوار


دول ال 3 صواني احجام مختلفه عملتهم بضعف المقادير اللي قلتلكو عليها

دي طريقة عمل علامات بالسكينه علي جوانب الكيك ،حددي ارتفاع كل دور من ادوار التورته بحافة السكينه

دخلي الخيط في الفتحات وشديه بالعكس زي الصوره

ده السيرب اللي هنسقي بيه التورته شايفين لازم ميكونش تقيل يعني كأنه مايه مش يبقا زي سيرب الحلويات التقيل ده

وهنا بنسقي التورته كميه قليله بفرشاه او بمعلقه
رد 120600 0
93

داليما
فتكات رائعة

٢٩‏/٥‏/٢٠١٣ ١١،٤٣ م
تسلمى ع المجهوووووووووووووود

لورا بيسان
فتكات غالية قوي

٢٩‏/٥‏/٢٠١٣ ١١،٤٤ م
مشكورررررررة

menna138
فتكات ست الكل

٢٩‏/٥‏/٢٠١٣ ١١،٤٦ م
ممتاز قبل الصور ما تنزل كمان
طريقتى نفس طريقتك
وبحطها فى حله عادى

ربى استجب دعائى
فتكات غالية قوي

٢٩‏/٥‏/٢٠١٣ ١١،٤٧ م
نصليحك كلها مهمة جداااا
ودا فعلا سر نجاح الكيكة
ياريت البنات تهتم بيها فعلا
وجزاكى الله كل خير يارب

amenaalshreef
فتكات غالية قوي

٢٩‏/٥‏/٢٠١٣ ١١،٤٩ م
تسلم الايادى يا جميل
وممتااااااااااااااااااااااااااااااااااااااااااااااااز

SEASTAR
فتكات هايلة

٢٩‏/٥‏/٢٠١٣ ١١،٥١ م
ممتااااااااااااااز ومستنية الصور يا مزة

كتكوتة صغنونة
سوبر فتكات

٢٩‏/٥‏/٢٠١٣ ١١،٥١ م
مشكورة ياقمر الله يباركلك

عيون دو
فتكات هايلة

٢٩‏/٥‏/٢٠١٣ ١١،٥١ م
ممتاز مستنية الصور

taly
سوبر فتكات

٢٩‏/٥‏/٢٠١٣ ١١،٥٣ م
تسلميييييييييييييي

*هبة الله*
فتكات رائعة

٢٩‏/٥‏/٢٠١٣ ١١،٥٩ م
جزاكى الله خيرا حبيبتى
بجد استفدت كتيييييييييييييييير
وقيمت لك ممتااااااااااااااز
عرض المزيد
اختر رقم الصفحة 1 2 3 4 5 6 7 الأخيرة >>
موضوعات مميزة

عروك مصلاويه بتكات نانا نزوله

مشاركتي الفائزة بالمركز الأول في مسابقة موقف مضحك حصل ليكى و انتى صغيرة فى المدرسة

مشاركتي الفائزة بالمركز الثالث في مسابقة موقف مضحك حصل ليكي وانتي صغيرة في المدرسة*( نسمة المؤمن )

مشاركتي الفائزة بالمركز الثانى بقسم الصور للعام الهجري الجديد 1441 ( محبه لله ورسول الله )

مشاركتي الفائزة بالمركز الأول في مسابقة صورة العام الهجري الجديد 1441

مشاركتي الفائزة بالمركز الثالث بمسابقة الصور للعام الهجري الجديد

ما رايك باقسام المنتدي فتكات

نتيجة مسابقة قسم النكت و الطرائف BACK TO SCHOOL  مسابقة موقف مضحك حصل ليكى و انتى صغيرة فى المدرس

النظام الدراسي المصري الجديد وصفة فاشلة مصممة للطبقة المرفهة

لا الحلم بيتحقق ولا قادرة ابطل احلم :(

طريقة عمل الريش الضاني بطريقة صحية ومغذية *( نسمة المؤمن )

❤ ◕‿◕ ❤نتيجة مسابقة قسم الصور صورة العام الهجرى الجديد 1441 ❤ ◕‿◕ ❤

من ام حمزه المصرى فراخ هندى بصوص الكاجو

تكريم مشتركات حملة نجمات الصيف 2019

لا قصة احكيها.......

طريقتي في عمل طبق عاشوراء (ليلي90)

مسقعه باذنجان بطريقه مختلفه مع نانا نزوله

باينة بالصوص الابيض والمشروم بيرو

اجمل واحلى قبعه حصريا على فتكات ولاول مره

منظمة المرأة العربية تعلن إطلاق بوابة إلكترونية لصاحبات المشروعات الصغيرة *( نسمة المؤمن )

مشرفات القسم
مراقبات القسم
الفتوكات المتواجدات
الزائرات المتواجدات